Spotplaatsen

Hier kan je de beste spotplaatsen terugvinden.

Runway 25L - Brussels Airport

Deze runway wordt het meest gebruikt voor landingen. Deze spotplaats ligt vlakbij het Opvangcentrum Steenokkerzeel. Aan deze spotplaats mag je NIET parkeren dus dien je je wagen iets verder te parkeren, bv. in de Namenstraat. Dit is slechts een 400 meter verwijderd van de spotplaats.

Wanneer je bijna aan de omheining bent van de luchthaven, kan je links een heuvel op. Dit is de ideale hoogte om zo de touchdown perfect vast te leggen. Uiteraard kan je de approach ook vastleggen. Dit is een geliefde spotterplaats dus je zal meestal niet alleen zijn :).

Hieronder vindt U een luchtfoto van deze locatie. Klik op de foto voor een hogere resolutie.Runway 25R - Brussels Airport

Deze runway wordt grotendeels samen gebruikt met runway 25L voor het landen van vliegtuigen. Maar vooral de take-offs gebeuren op deze runway 25R.

Op deze locatie heb je geen direct zicht op de tarmac maar heb je wel de mogelijheid om de vliegtuigen van onder te fotograferen wanneer ze hun final approach bezig zijn. Ze passeren dan al zeer laag boven je hoofd.

Deze locatie is makkelijk te bereiken maar parkeren is niet evident. Beetje zoekwerk en je zal je wagen wel kwijt raken.

Hieronder vindt U een luchtfoto van deze locatie. Klik op de foto voor een hogere resolutie.Runway 01 - Brussels Airport

Deze runway wordt minder gebruikt dan 25L. Maar hier heb je tevens een ander standpunt. Je kan hier tot tegen de omheining staan en de naderende vliegtuigen van onderaan fotograferen. Maar je kan ook iets verder staan waardoor je ook de zijkant kan vastleggen. De touchdown kan je hier niet fotograferen maar wel zeer mooie approaches.

Doordat de wind grotendeels gunstig zit om te landen op 25L (of ook op 25R), wordt deze runway dus minder gebruikt. Best dat je Flightradar raadpleegt, zodat je zeker bent.

Hieronder vindt U een luchtfoto van deze locatie. Klik op de foto voor een hogere resolutie.

Home
Over ons
Fotogalerij
Video's
Spotplaatsen
Nieuws
Materiaal
Ons contacteren?